TÉMÁK, Kategóriák

Influenza fertőzések ellen legegyszerűbben: Ügyeljen a tisztaságra

595
HOZZÁSZÓLÁS:

“Tartsuk be a higiéniai szabályokat!” – Hallhatjuk gyakran orvosainktól is ezt az intelmet. Nem véletlen, ugyanis a higiénia betartása alapvető lenne különösen a nátha és influenza fertőzéseinek természetes megelőzésében.

Intézzen hármas támadást a kórokozók ellen! ⇒

1.- Mosson kezet!

Egy fertőzött emberről sokszor kerülnek át vírusok a kilincsre vagy egyéb felületre, amelyet aztán mások megérintenek. Az influenza esetében a vírusok a levegőben, cseppfertőzéssel terjednek, és mindenhová odatapadnak. Ha szeretné távol tartam a vírusokat, mosson gyakran kezet. Az előrecsomagolt kéztörlők lehetővé teszik a tisztálkodást anélkül, hogy elhagyná az irodát. Nem kell e vonatkozásban sem mániákussá válni, csak hallgasson mindig a józan észre.

Különösen ügyeljen a kézmosásra főzés és evés előtt! El ne maradjon ez a kis szertartás, miután használta a vécét vagy tömegközlekedési eszközzel utazott. Sikálja meg az ujjait a körmei alatt is, mivel ez a kórokozók kedvenc búvóhelye. Gondolja meg kétszer is, mielőtt műkörmöt csináltat. A kutatók ugyanis egy vizsgálatban azt találták, hogy a műköröm kedvezőbb környezetet jelent a mikrobák, főleg a gombák számára, mint a természetes köröm.

Mi a helyes kézmosási technika? Vegye le a gyűrűit és a karkötőit, majd bármilyen nem antibakteriális szappannal (erről lásd A tisztaság árnyoldala cimű részt a 82-83. oldalon), valamint meleg, folyó vizzel alaposan mossa meg kezének minden részét legalább húsz másodpercen át. Ezután szárítsa meg teljesen egy tiszta vagy eldobható törülközővel.

2.- Mosson fogat naponta többször (célszerű lehet fogselymet is használni legalább egyszer)!

Így tudja a leginkább megakadályozni azt, hogy a baktériumok túlságosan kényelembe helyezzék magukat a szájában. A naponta csupán két percet igénybe vevő fogselymezés az ínybetegség megelőzése szempontjából még nagyobb jelentőséggel bírhat, mint a fogmosás.

Ez fontos az immunrendszer szempontjából is, mivel az ínybetegséget összefüggésbe hozták a szívbetegség megnövekedett kockázatával. Ínyproblémák fellépésekor az íny felszínén kis fekélyek keletkeznek, amelyeken keresztül a szájban lévő baktériumok bejuthatnak a vérkeringésbe. Ez pedig hozzájárulhat akár a vérerek beszűküléséhez és a vérrögök kialakulásához is, előbbiek kockázati tényezők lehetnek a szívroham tekintetében.

1.- Vegye le a cipőjét, ahogy belép az ajtón!

Ennek az egyszerű tanácsnak a betartásával nem csupán tisztább lesz a lakása, de hatékonyabban távol tudja tartani a mikroszkopikus baktériumokat és vegyületeket. Helyezzen lábtörlőt a ház minden bejárata elé, a padlón lévő kosznak ugyanis 80 százaléka az ajtón jut be.

595
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]